čtvrtek 5. března 2015

Štědrovník

Nevadí, že občas nezbude čas zabalit jednotlivé nádivky do jednotlivých koláčků. Štědrovník. Plát kynutého těsta, maková nádivka, další plát těsta, ořechová nádivka, třetí plát těsta, domácí švestková povidla, mřížka z těsta, tvarohové nopky a na každém rumová rozinka. 

A taky zas trochu pletu. Něco jednoduchého. Co se dá na chvilku bez velkého přemýšlení popadnout mezi kojením, přebalováním a tím vším ostatním. Deka do kočárku z Merina odstín světle tyrkysová podle návodu Drops. A je to prostě dobrý pocit, když po upletení masivního lemu vykoukne konečně kousek vzorku. A v hlavě si pomalu chystám jeden extra pletací projekt. Partnerský :)

Antonín Blažený bublající.

Syn Jonáš pasovaný.

Julinka díky prof. Hejnému milující matematiku.

Petřík uklízející si pokoj.


Den Štědrovník!







8 komentářů:

  1. Pořádnej kus chlapa je ten váš Antonín :-) A ta buchta!!! Mňaaaaam! O dece raději nemluvím :-D

    OdpovědětVymazat
  2. Inu, Antonín je kojenec-spokojenec. Ráda vás opět čtu, a navíc tolik dobrých zpráv.
    A že je matematika krásná? Nevím proč to před dětma ve škole tají...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejen, že to dětem tají, ale většinou ji dětem i přímo protiví. A já ji začala asi milovat taky až teď. A dokonce zjišťuji, že ten kdo ji učí, ji nemusí ani moc umět. Je pěkné přicházet na spoustu věcí a souvislostí společně se studentkou :)

      Vymazat
  3. Ano, ano, je vidět, že celá rodinka září štěstíčkem a pohodou od Antonínka, přes ostatní dětičky, velké i malé až po maminku a tatínka. Není divu, že vše je dobré a je to tak jak to má být. Príma lidé, príma místo až po včeličky. Tak mě napadá, bude med i pro nás z daleka? Ala, původem skoro z Olomouce, bydlící ve Praze? a co neumí odbočit u Křoví?Užívejte jarního sluníčka a přeji krásné dny plné pohody, dobrou náladu u Vás mají všichni - hurá! Ala

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Včelky zimu přežily. Teď uvidíme jaká bude snůška a kolik medu letos dají. Pokud se zadaří aspoň jako loni myslíme na vás :)

      Vymazat
  4. mě to tak bere. on je fakt nádherný. a že to jde, pět dětí, že je to možný a ještě na pletení síla zbývá...brada dole.
    moc si to užívejte, všechno!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V okolí mám šikovnější a možná i výkonnější mámy. A některé mají i stejně a víc dětí :)

      Vymazat